Ügyintézés

Nyomtatványok
Ingatlan-nyilvántartás
Földmérés
Földvédelem
Jogszabályok
Földhivatal Online ügyfélkapun k...
2011. június 20.
Földhivatal ügyfélkapun keresztül

Ingatlanhoz kérhetõ szolgáltatások

Tulajdoni lap
elsõ része

E-hiteles
tulajdoni lap másolat

Nem hiteles
tulajdoni lap másolat

Térképmásolat
(nem hitelesített)

(0 Ft)

Teljes (3600 Ft)

Teljes (1000 Ft)

(2400 Ft)

20 darab letöltési lehetõség

Szemle (3600 Ft)

Szemle (1000 Ft)

 
 

* Az adatbázisok 20.00-tól 21.00-ig technikai okok miatt a TAKARNET hálózaton nem elérhetõek

A TakarNet24 projekt eredményeképpen megvalósult a földügyi szakigazgatás új, korszerû adatszolgáltatási rendszere, amely biztosítja a leggyakrabban igényelt földügyi adatok széles körben történõ elérhetõségét. Mostanáig ezek az elektronikus szolgáltatások csak a regisztrált TakarNet felhasználók (bankok, önkormányzatok, ügyvédek, közjegyzõk, közintézmények stb.) számára voltak elérhetõk.

A Földhivatal Online már elérhetõ az interneten keresztül, akár otthonról is, a szolgáltatások igénybevételéhez mindössze Ügyfélkapu regisztráció szükséges. Lépjen be a Földhivatal Online rendszerbe:

 E-hiteles tulajdoni lap

 

Új elektronikus földhivatali szolgáltatás indult  2008. május 19-én,  az e-hiteles, vagyis elektronikusan hitelesített  tulajdoni lap másolat szolgáltatás, elsõ lépcsõben a TakarNet országos földhivatali számítógépes hálózat felhasználói számára. Ez ma már több mint 8000 felhasználót jelent, bankokat, közjegyzõket, ügyvédeket, közigazgatási intézményeket, önkormányzatokat, ingatlan irodákat, tervezõ cégeket stb.

E-hiteles tulajdoni lap másolat elektronikus okirat

Az e-hiteles okirat (tulajdoni lap másolat és térképmásolat) olyan on-line, elektronikus okirat, amelyen szerepel a szolgáltató hitelesítõ záradéka (tanúsítvány) és a szolgáltató fokozott biztonságú elektronikus aláírásával hitelesíti és elhelyezi rajta idõbélyegzõjét. Az e-hiteles okirat nemcsak tájékoztató jellegû, hanem bizonyító erejû is, de nem minõsül közokiratnak. A szolgáltató a tanúsítványával és intézményi elektronikus aláírásával azt igazolja, hogy az e-hiteles okirat az ingatlan-nyilvántartási adatbázisból származik, és tartalma az idõbélyegzõ által jelzett idõpontban megegyezett az ingatlan-nyilvántartási adatbázisban elektronikus formában rögzített hatályos adatokkal.

A fenti követelményeknek megfelelõ e-hiteles okirat hitelesített dokumentum, és az elektronikus aláírásról szóló 2001. évi XXXV. törvény szerint megfelel az írásba foglalás követelményeinek. Az e-hiteles okiraton elhelyezett idõbélyegzõ tanúsítja, hogy az idõbélyegzõben feltüntetett idõpontban az e-hiteles okirat létezett, azt a szolgáltató a feltüntetett idõpontban elektronikusan aláírta, ezáltal tanúsítva, hogy a feltüntetett idõpont óta nem változott meg az abban rögzített elektronikus adat.

Az e-hiteles okirat kizárólag az e-Szignó programmal ellenõrizve és elektronikusan — számítógép képernyõjén — megtekintve bizonyító erejû. Kinyomtatva, papír formátumban nem minõsül hiteles, bizonyító erejû dokumentumnak. Csak elektronikus formában ellenõrizhetõ a hitelessége, csak ekkor bír bizonyító erõvel. Az e-hiteles tulajdoni lap szolgáltatás igénybevételéhez a felhasználónak rendelkeznie kell az e-Szignó program használatára való jogosultsággal. Az e-Szignó kereskedelmi termék, az elektronikus aláírások ellenõrzéséhez azonban ingyenesen használható, letölthetõ közvetlenülkészítõjétõl. Az e-hiteles tulajdoni lap szolgáltatásról további részletes információ a TakarNet felhasználói kézikönyvben, a www.takarnet.hu webhelyen található.

 
Következő >

Társoldalak

Kormányportál
Agrárminisztérium
Lechner Tudásközpont
NKP Nonprofit Kft
MePAR
GNSSNET

Közigazgatási honlapok

Megyei, helyi honlapok

Zala Megyei Kormányhivatal

 


   
AdatvédelemGYIKImpresszumSzerzõi jogKapcsolatTechnikai információk
   
© 2007-2019 AM FTF